Αρκάς: Ένα σκίτσο γεμάτο συμβολισμό για την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης (Pic)

0
663

Αρκάς: Ένα σκίτσο γεμάτο συμβολισμό για την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης (Pic)

Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο Αρκάς σχολιάζει – με τον δικό του πάντα τρόπο – όσα συμβαίνουν γύρω μας και αυτή τη φορά αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στην Μαριούπολη η οποία από χθες βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων όπως παραδέχθηκε και ο δήμαρχός της….

Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί ολοσχερώς- Οι νεκροί μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 10.000

Ο Αρκάς σχολιάζει – με τον δικό του πάντα τρόπο – όσα συμβαίνουν γύρω μας και αυτή τη φορά αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στην Μαριούπολη η οποία από χθες βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων όπως παραδέχθηκε και ο δήμαρχός της.

Στο νέο του σκίτσο, ο Αρκάς παρουσιάζει συντρίμμια από βομβαρισμούς και γράφει «απελευθερώθηκε η Μαριούπολη» σχολιάζοντας προφανώς τους σκοπούς των Ρώσων που έχουν στόχο να «απελευθερώσουν» την Ουκρανία.

Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι κάτι περισσότερο από τραγική.

Πλέον προσεγγίζει αυτήν, μίας ανθρωπιστικής κρίσης. Η πόλη έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Υπάρχουν και διαφωνίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών αμάχων και όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Το μόνο σίγουρο είναι ο πρότερος πληθυσμός, ο οποίος κυμαινόταν πάνω από 400.000, προτού η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η ουκρανική προεδρία υπολογίζει ότι περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα στη Μαριούπολη, δίχως νερό, φαγητό, ηλεκτρικό και επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Το ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι ότι οι νεκροί μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 10.000, σύμφωνα με μια σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας… πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...