Αιγυπτιακό σάμαλι Μπασμπούσα με ινδοκάρυδο ή αρίσα! Μη σας φαίνεται παράξενο το όνομα Μπασμπούσα ! Το αιγυπτιακό αυτό γλυκό με σιμιγδάλι, θυμίζει κατά πολύ τα δικά μας σάμαλι και ραβανί, αλλά είναι χωρίς αυγά και έχει υπέροχη υφή και γεύση!
Συστατικά
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γραμ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- 2 γιαούρτια αγελαδίτσα
- 1/2 κεσεδάκι (από γιαούρτι) γάλα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. καρύδα τριμμένη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- ** ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 3 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 κομμάτι φλούδας λεμονιού
- προαιρετικά λίγο ανθόνερο